Verstand van voeten

Voetbehandelingen

Eeltvorming, likdoorns en ingroeiende nagels kunnen veel klachten veroorzaken in het dagelijks leven. Bij podotherapie Krook worden er niet alleen instrumentele behandelingen uitgevoerd, maar wordt er ook gekeken naar de oorzaak van de klachten. Er vindt nauwe samenwerking plaats tussen (medisch) pedicures en de podotherapeut.

Vilttherapie

Vilttherapie is een tijdelijke therapie die wordt toegepast ter drukverdeling. Dit is een goede oplossing als er gewacht moet worden op een definitieve therapie zoals podotherapeutische steunzolen. Er kan vilt worden geplaatst onder de voorvoeten om grote drukplekken te ontlasten of kleiner tussen de tenen.

Siliconen orthese

Een siliconen orthese kan een corrigerende of een beschermende functie hebben en bestaat uit hard of zachter materiaal. Uit het onderzoek zal blijken welke functie en materiaal er gekozen wordt. Het wordt veel toegepast bij likdoorns en drukplekken tussen of op de tenen. Ook kan het een goede bescherming geven van nagels die tegen andere tenen aan drukken. Wilt u liever wat meer informatie voor dat er een afspraak gemaakt wordt? Neem dan even contact op.

Medical Taping & Sporttape

In onze praktijk wordt gebruikt gemaakt van medical taping en sporttape. Medical taping is elastische tape die de functie van de spieren ondersteund zonder de beweeglijkheid van het gewricht te beperken. Het kan worden toegepast bij ontstekingen, vochtophoping en bij klachten door overbelasting. Er is vaak directe pijnvermindering waarneembaar.

De witte sporttape wordt toegepast om een gewricht te stabiliseren. Wordt veel toegepast bij een verzwikte enkel (preventie of revalidatie).

Vergoedingen

Contact

Heeft u meer informatie nodig of wilt u liever eerst contact opnemen met de podotherapeut? Stuur dan een mail of WhatsApp bericht. Direct een afspraak maken? Vul dan het aanvraagformulier in op onze website.